photto

Προσοχη ! Νεος ιός στο Facebook...

Φίλοι bloggers, κυκλοφορει νέος ιός στο facebook...Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013...Μη πατήσετε κανένα λινκ που θα σας στείλει κάποιος φίλος σας, και μάλιστα προσέξτε μην κατεβάσετε τίποτα στον υπολογιστή σας απο μήνυμα που θα σας στείλουν φίλοι σας...
Το είδα στο  φιλικό  http://www.dwrean.net/  και επειδή είμαι παθών, σκέφτηκα να σας ενημερώσω...αντιγράφω την ανάρτηση από το dwrean.net, για όποιον δεν έχει γραφτεί στη σελίδα του, και δεν το γνωρίζει !!!

Τις τελευταίες ώρες, χιλιάδες χρήστες του κοινωνικού δικτύου, παρατηρούν "περίεργα μηνύματα" με συνημμένα αρχεία στον φάκελο εισερχομένων τους (παρακάτω εικόνα).

Δύο τυπικές περιπτώσεις του ιού (κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση)
Δεν είναι η πρώτη φορά, που τέτοιου είδους απειλές κάνουν την εμφάνισή τους στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο. Το πως και το από ποιόν ξεκίνησαν, αυτήν την στιγμή, έχει ελάχιστη σημασία.

*Οι χρήστες, θα πρέπει να αγνοήσουν αυτά τα μηνύματα (σε καμία περίπτωση, μην κάνετε λήψη/download του συνημμένου αρχείου!), και να ενημερώσουν τις "μολυσμένες" επαφές τους, πως ο λογαριασμός τους, αποστέλλει εν αγνεία τους, τα εν λόγο spam μηνύματα. Εάν δεν κάνετε! λήψη/download του αρχείου, δεν κινδυνεύετε!

Εάν έχετε κάνει λήψη του μολυσμένου αρχείου, οι κινήσεις σας, θα πρέπει να είναι πολύ συγκεκριμένες:

  • Αλλάξτε αμέσως τον κωδικό σας. Για να κάνετε τον νέο σας κωδικό πιο ασφαλή, χρησιμοποιήσετε αριθμούς (4524), δύσκολες και σπάνιες λέξεις, καθώς και σύμβολα ($%^&).
  • Αποσυνδεθείτε από τον λογαριασμό σας και κλείστε τον φυλλομετρητή(browser) σας.
  • Αποσυνδεθείτε από το διαδίκτυο (η πρώτη κίνηση, κάθε ιού, είναι να κατεβάζει χωρίς την έγκρισή σας, κακόβουλο λογισμικό ή να αποστέλλει αντίγραφά του, μέσω του υπολογιστή σας, σε άλλους χρήστες του διαδικτύου.
  • Κάντε μια εκκαθάριση στον υπολογιστή σας 
  • Οπωσδήποτε και τουλάχιστον μία φορά, εφαρμόστε πλήρη σάρωση του συστήματός σας με κάποιο δυνατό Antivirus!
  • Εάν το πρόβλημα παραμένει, σημαίνει πως η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και χρειάζεστε απαραίτητα, την βοήθεια ειδικού/τεχνικού.
  • Μην ξεχνάτε! Η καλύτερη ασφάλεια, είναι η πρόληψη. Μην κάνετε Ποτέ ξανά, λήψη "περίεργων" συνημμένων αρχείων!

Ευχαριστώ το http://www.dwrean.net/...Και προσοχή τι κατεβάζετε στον υπολογιστή σας !!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF